Menys rotació de temporers, millors condicions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El nou reglament d'immigració ajudarà a estabilitzar els salaris del sector hoteler. Això és el que creu el director de la Unió Hotelera d'Andorra, Jordi Pujol, que ha visitat el programa ''Avui serà un bon dia' de Ràdio Nacional. 

Pujol diu que, en principi, amb la nova mesura hi ha un doble benefici. D'una banda, per als hotelers, que no hauran d' "anar agafant 4.000 persones cada temporada que tenim i que no siguin les mateixes fa que els salaris siguin els que siguin". I de l'altra, per l'estabilitat i tranquil·litat que es dona als temporers. "Amb el canvi de reglament a nivell laboral ens pot beneficiar i ajudar perquè els salaris de l'hoteleria comencin a estar més d'acord amb les competències". I afegeix que si es continua així, "és evident que pujaran els sous".

El director de la Unió Hotelera també creu que no té gaire sentit exigir als temporers que parlin català si han d'acabar marxant. 

"Si he d'estar quatre mesos aquí, em pots obligar a parlar en català, però em serà més complicat aprendre perquè vinc a fer moltes hores per tornar a marxar; si no m'he de quedar, i a nivell de salari el mateix, faré totes els hores que pugui i intentaré marxar amb el màxim de diners possible i quan torni l'any que ve tornaré a cobrar el mateix."

Jordi Pujol, director de la UHA

En aquest sentit, ha volgut recordar que hi ha altres sectors on s'escolta menys el català que no pas a l'hostaleria. Finalment, s'ha volgut referir a la mobilització ciutadana celebrada dimarts. Considera que ja ha esdevingut més "un problema social del que s'estava dient" i que hi ha gent del sector que, segurament, no hi va assistir perquè estava treballant.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.