Més afectats per al·lèrgies primaverals amb símptomes més intensos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La primavera arriba sempre acompanyada de les al·lèrgies... I aquest any, ja són més els afectats i amb símptomes més agreujats. La prevenció és difícil en aquests casos i des de l´hospital recomanen anar al metge de capçalera, tan aviat, com apareguin els primers símptomes.

"Picor als ulls, esternuts, mocs, congestió, ulls vermells, sensació de falta d'aire o tos seca persistent" són, segons explica l'al·lergòleg Agustín Sansosti, els símptomes més comuns de les al·lèrgies, que comencen a partir de la segona quinzena de febrer amb el pol·len dels avellaners.

Els símptomes es poden confondre amb un costipat, però alguns acaben sent quadres al·lèrgics.

Els mesos de març i abril és el torn del pol·len de pollancre i freixe, el tercer pol·len en freqüència, amb nivells força intensos, fins al punt que provoquen asma bronquial.

A final d´abril i principi de maig, apareix el número u: el pol·len del bedoll; el 50% dels al·lèrgics a aquest pol·len tenen també una al·lèrgia alimentària associada, que provoca picor de llavis i de llengua amb la ingesta d´algunes fruites i fruits secs.

Contràriament al que es pugui pensar, l´al·lèrgia primaveral s´estipula segons el temps que ha fet el mes d´octubre. Sansosti indica que si a la tardor plou més, "el sòl és més fèrtil i la primavera ataca amb més intensitat". I aquesta és més intensa que l'any passat, afirma.

La prevenció de l´al·lèrgia és molt difícil. Els nivells de pol·len més alts són al matí, quan més pol·len deixen anar les plantes, de 7 a 10, algunes mesures com conduir amb les finestres tancades o utilitzar ulleres de sol, són bàsiques i poden ajudar. Ara bé, si els nivells són alts, poc s´hi pot fer.

A dia d´avui no hi ha cap règim dietètic que pugui ajudar el pacient al·lèrgic al pol·len. Així doncs, els especialistes recomanen que amb els primers símptomes s´acudeixi al metge de capçalera perquè els recepti antihistamínics, col·liris o inhaladors en cas d´asma.

Per als estudis i tractaments específics, hi ha la consulta del doctor Sansosti a l´hospital, que ja està plena fins al maig.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.