Més avaries i més greus al servei d'internet durant el 2015

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El servei d'internet ha augmentat el 2015 el nombre d'avaries i, a més, han estat de més gravetat. És una de les dades més destacades de la resposta escrita del Govern al conseller general del grup liberal, Jordi Gallardo, sobre les deficiències dels serveis d’Andorra Telecom.

El 2015 Andorra Telecom ha patit més avaries i més greus en el servei d´internet, respecte l´any anterior. Han estat 27, de les quals 4 han implicat una caiguda total del servei afectant la totalitat dels clients durant almenys tres quarts d´hora. Un nivell d´avaria inèdit durant tot el 2014, que no va registrar cap caiguda del servei d´aquestes característiques.

Sí millora, en conjunt, la xifra d´avaries relacionades amb el servei de televisió. Són 4 menys però també més greus. Si al 2014 hi va haver 12 avaries que van afectar centenars o milers d´usuaris, és a dir, avaries mitjanes o greus, al 2015 aquesta xifra va augmentar a 16. Tot plegat suposa que la totalitat dels clients, tan de televisió com d´internet, s´han vist afectats en un moment o altre per alguna d´aquests incidències el 2015. Un any en el qual les avaries al servei de televisió han tingut una durada global de 42 hores, això sí, sense comptar l´avaria de l´octubre que es va perllongar tres dies. Resumint, els clients de televisió i els d´internet han patit més hores d´aturada del servei que l´any anterior. També s´ha incrementat el nombre d´incidències en el servei de televisió per cable.

Resposta també al conseller del grup liberal, Carles Naudi d'Areny-Plandolit, sobre l'atac cibernètic patit per les pàgines web del Govern la nit de Cap d'Any. Es van veure afectades durant 24 hores 16 webs, sense que es detectés cap fuita d'informació.


Informa: Jordi Cama  Locució: Jordi Lorente

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.