Més consciència i menys multes per infringir la normativa d'accés rodat al medi natural

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Disminueixen les sancions interposades a vehicles per infringir la normativa d'accés rodat al medi natural. En els darrers mesos, a Sant Julià se n'han posat 15 i a Ordino unes cinc. Això s'explica perquè aquests comuns recentment han reforçat les mesures. També perquè la gent és cada vegada més conscient de la importància de preservar les muntanyes.

Ordino reforça la prohibició de l’accés rodat als camins de la parròquia per preservar el medi natural. Des de l’hivern passat s’han posat quatre sancions a vehicles i a una moto de cross enduro a l’estació d’esquí i al Parc Natural de Sorteny. Tot i així, des del Comú asseguren que hi ha més consciència entre la població.

El cònsol menor d'Ordino, Eduard Betriu, assegura que la gent ara és més conscient del que fa. "Cada dia la gent està més conscienciada que els camins són per a accés de vianants. És veritat que tenim aquests quatre, cinc o sis camins on els tenim prohibits per ordinació, camins de més interès, camins del Parc de Sorteny, que donen accés al Parc Natural de Comapedrosa, els tenim molt limitats, però la resta de camins són accessibles per als pagesos, veïns i per a les motos de trial". Un dels que recentment s'ha afegit és el del camí de Redort, on tampoc es pot circular. 

A Sant Julià de Lòria, si bé des del comú reconeixen que el nombre de multes ha disminuït des que es va implementar al juny la mesura de prohibició d’accés rodat a la zona de Claror, han arribat a sancionar fins a 15 vehicles per comportament indegut. Una xifra que esperen que en els propers anys vagi a la baixa.

“Vam voler aplicar aquestes mesures de delimitar l’accés als vehicles veïns d’Andorra per limitar la massificació que hi havia els darrers anys a la muntanya de Claror. És una mesura que vam aplicar ja havent conversat amb els municipis veïns. Mirarem d’asseure’ns incentivant la cooperació transfronterera amb el tema de l’accés rodat per veure com gestionem aquests accessos a la muntanya de la Rabassa."

Cerni Cairat, cònsol major de Sant Julià de Lòria

Per la seva banda, a Canillo tenen dos expedients sancionadors des que l'ordinació va entrar en vigor el maig d'aquest any i a Escaldes-Engordany no s'ha posat cap sanció. Pel que fa a la capital, hi ha pocs accessos limitats.

Informa: Karen Gacusana - Caterina Vidal

Imatges: Pere Besolí - Txell Taboada

Locució: Jordi Lorente

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.