Més controls per evitar l'arribada massiva d'argentins

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern incrementarà els controls per evitar l'arribada massiva de temporers argentins. L'objectiu és que la situació no escali com ara fa dos anys i no hi hagi milers de persones al país sense allotjament ni feina. A part, també té previst ajustar la quota d'hivern, que no arribarà als 5.000 temporers. 

El nombre de permisos previstos, al voltant de 4.990, significa una rebaixa respecte a la quota de l'hivern passat, que es va situar per sobre dels 5.400, tot i que finalment no es va arribar a cobrir. Així ho ha avançat la ministra d'Interior, Esther Molné, durant la reunió que ha mantingut amb el president d'Argentinos en Andorra per tractar sobre l'arribada massiva de ciutadans d'aquest país, a la recerca de feina. De moment ja en són 500 els que s'han comptabilitzat les darreres setmanes, però si no es posa remei la xifra augmentarà. Per això, el Govern ha especificat amb més detall els requisits per treballar a Andorra al web d'immigració.

"Els requisits per accedir als permisos de temporer són els mateixos. Únicament necessitem donar la informació correcta, més clara, més explícita".

Marcelo Ponce, president d'Argentinos en Andorra

A més, es col·laborarà estretament per ampliar la informació a través de les xarxes i Govern té la intenció d'incrementar els controls.

"Entenem que seran tot tipus de controls migratoris, però entenc que Interior en algun moment donarà totes les claus. De moment ens han informat que es farien més controls per evitar problemes"

Marcelo Ponce, president d'Argentinos en Andorra

L'objectiu és evitar que es tornin a repetir situacions com ara fa dos anys, amb milers de ciutadans d'aquest país que van arribar a Andorra sense feina ni allotjament a la recerca de feina.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.