Més de 5.500 persones voten a la Batllia, un 1,5% menys que fa quatre anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un 22,1% dels electors han exercit el seu dret de vot anticipadament, percentualment un punt menys que als passats comicis comunals. Amb tot, augmenta el nombre total de votants. En nombres absoluts ja s'han computat 5.527 votants, entre el vot judicial a la Batllia i també el vot per correu.

Molts votants han esperat a última hora per poder votar anticipadament en aquestes eleccions. I ho han fet avui, durant la jornada de reflexió, per poder votar sense tantes pressions. El tancament de la Batllia per rebre els sufragis ha estat aquest migdia a la una. Així, finalment han optat per aquesta modalitat de vot 5.527 ciutadans, respecte als 5.298 que ho van fer les passades comunals. Tot i que la xifra és més gran, percentualment se situa al 22,1%, un punt menys que ara fa quatre anys, a causa de l'augment del cens.

Els moments de màxima afluència a la Batllia han sigut els migdies, la sortida dels nens a l'escola o la fi de la jornada laboral d'aquells qui acaben el treball a primera hora de la tarda.
Pel que fa a la distribució en el calendari, durant la primera setmana han passat per la Batllia unes 200 persones cada dia, una xifra que ha augmentat fins al miler de votants durant els darrers dies o fins a gairebé un miler i mig ahir.

Finalment, aquest període per exercir el vot anticipadament ha transcorregut sense incidents majors. Tan sols algunes persones que han provat de votar amb una documentació no autoritzada o bé que s'han equivocat de parròquia.

Informa: Ruben Carcellé

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.