Més facilitats als propietaris d'edificis vells per fomentar l'eficiència i sostenibilitat energètica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

S'ha modificat el reglament de construcció per donar més facilitats als propietaris d'edificis vells per fer-los més eficients a nivell energètic i obligar a implantar mesures en aquest sentit per als nous edificis. També s'introdueixen mesures per fomentar l'ús d'energies renovables. De fet, els edificis nous hauran de produir el 40% de l'aigua calenta amb aquest tipus d'energia.

El Govern ha introduït canvis en el reglament de la construcció per fomentar l'eficiència i sostenibilitat energètica. Els aïllaments de les façanes podran tenir un gruix de fins a 35 centímetres i es podrà superar lleugerament el límit d'alçada permès en edificacions si és per instal·lar-hi plaques fotovoltaiques. Per fer aquests treballs caldrà un permís d'obres menors i no majors com fins ara.

Són mesures que pretenen facilitar la posada en marxa d'alguns projectes que actualment no es poden tirar endavant perquè la normativa és molt restrictiva en alguns aspectes. Així ho ha declarat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó: "Introduïm una disposició transitòria de manera que aquells projectes entrats, que estiguin tenint dificultats per a ser autoritzats, puguin acollir-se a aquestes modificacions aprovades avui pel Consell de ministres":

Per garantir el desenvolupament del vehicle elèctric, els nous aparcaments públics i privats hauran de preveure obligatòriament punts de càrrega. El nou reglament de construcció contempla l'obligació de disposar de zones per separar residus i prohibeix explícitament l'ús d'amiant.

Informa: Xavi Palma

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.