Més de la meitat dels empleats del sector financer treballen a l'estranger

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els bancs tenen una mica més de la meitat dels seus treballadors fora del país, uns 1.300. És una de les dades del darrer informe de l'Autoritat Financera, que destaca que més del 70% dels diners que tenen els clients estan gestionats per filials de fora. 

El nombre total d'empleats del sector bancari al 2023 era de 2.616, dels quals 1.385 estaven fora d'Andorra. La xifra al 2022 va ser una mica menor. Dels 2.500 treballadors, 1.271 estaven en altres jurisdiccions.

Segons explica l'Autoritat Financera en la seva memòria, la internacionalització del sector financer va endegar un procés de diversificació. Els grups andorrans tenen filials a Espanya, Luxemburg, Mònaco, Suïssa, Israel, els Estats Units i a quatre països d'Amèrica Llatina. I actualment la gran majoria dels recursos de clients són gestionats per les filials a l'estranger dels grups bancaris.

L'Autoritat Financera també ha informat que el 2023 va dur a terme una revisió als bancs focalitzada en les operacions creditícies per desenvolupar promocions immobiliàries a Andorra.

Finalment, al 2023 l'Autoritat Financera va rebre comunicacions de potencials infraccions, principalment relacionades amb la realització d'activitats financeres d'actius virtuals sense autorització.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.