Més residències i potenciar la prevenció de la salut, reclams de la gent gran

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest diumenge 1 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la Gent Gran. Un dia que va ser instaurat per Nacions Unides amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància d'erradicar els perjudicis sobre les persones grans.

Les Nacions Unides van instaurar aquesta commemoració amb les ganes de sensibilitzar sobre la importància d'eliminar els perjudicis sobre la gent gran. Una preocupació que va en augment degut a l'envelliment constant de la població del planeta. Andorra no n'és cap excepció. La mitjana d'edat ha passat dels 72 anys del segle passat a prop dels 84 d'enguany i totes les residències per a gent gran estan plenes.

La gent gran reclama més residències però també demanen "potenciar la prevenció de salut", explica el president de la federació de la gent gran, Fèlix Zapatero. Un reclam que detalla que "pot servir per a qualsevol edat."

Les pensions, el preu de l'habitatge i el cost dels medicaments són les preocupacions principals de la nostra gent gran. Això, conjuntament amb l'augment del cost de la cistella de la compra, fa que molts tinguin problemes per subsistir al país. El representant dels pensionistes al Consell d'Administració de la CASS, Jacint Risco, reconeix que "s'estan fent molts esforços amb el tema del 100% de la seguretat social."

Sigui com sigui, el Dia Internacional de la Gent Gran hauria de servir per fer-nos reflexionar sobre com cuidem la nostra gent gran.

Informa: Carles Alonso
Imatges: Arxiu

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.