Més vigilància policial al voltant del Lycée

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Lycée Comte de Foix ha demanat més vigilància a les entrades i sortides del centre per identificar qualsevol eventual amenaça. Aquest dilluns al matí s'ha fet un minut de silenci en memòria del docent assassinat per l'islamisme radical a Arràs, al nord de França.

El Lycée Comte de Foix ha emmudit en un sentit minut de silenci. Autoritats andorranes i franceses han recordat així Dominique Bernard, un professor d'institut que divendres passat moria en un atac terrorista a Arràs, al nord de França, un any després de l'assassinat d'un altre docent. 

S'han anul·lat les classes de primera hora per convocar una reunió amb el personal i professorat del Lycée, de la qual n'han sortit algunes mesures preventives amb la intenció de tranquil·litzar pares i mares. "Hem treballat amb el Govern perquè la Policia pugui fer treballs de proximitat i vigilància entorn de l'establiment per identificar la presència o les anades i vingudes entorn del centre que puguin inquietar professors o alumnes", ha anunciat el delegat de l'Ensenyament Francès, Denis Dekerle

Els fets han elevat el nivell d'alarma per atemptat terrorista a França. Aquí, el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, mostrava el seu suport a la institució: "Volem expressar la nostra solidaritat i comprensió amb la República Francesa i amb els valors que representa." 

Durant uns dies, s'intensificarà la presència policial pels voltants del centre. Un altre dels llocs que també tindrà una especial vigilància és l'ambaixada de França. 

França intensifica els controls fronterers

Mentrestant, l'Estat francès ha multiplicat els controls a les seves fronteres, inclosa la d'Andorra, arran de l'atac a Arràs. Jean-Claude Tribolet, ambaixador de França, ha explicat que "des de divendres que tots els mitjans han estat mobilitzats però entenc que no hi ha un control fronterer específic. Però s'han reforçat les mesures generals".

Informa: Rosa Alberch 

Imatges: Anna Romagosa - Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.