Les mesures per combatre el contraban enfronten el Govern i el PS
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Les mesures pel contraban enfronten el Govern i el PS. Tot i que la modificació de la llei de control de mercaderies sensibles s´ha aprovat per unanimitat, Pere López ha criticat que no s´hagi fet abans d´haver rebut pressions de França. En aquest sentit, Antoni Martí ha anunciat reunions amb tots els grups per informar-los de la visita del ministre francès.
La modificació de la llei de control de les mercaderies sensibles del 1999, que fa més aplicables les sancions per contraban, ha estat aprovada per unanimitat per tots els grups.
Ara bé, el president suplent del grup mixt i conseller del PS, Pere López, ha lamentat que les mesures no hagin arribat abans que França hagi iniciat la lluita contra el contraban i que hagi tingut incidència en les negociacions de l'acord d'associació. Ha manifestat que "no fer-ho durant set anys té conseqüències i segurament hi ha negociacions en què la nostra imatge es veu perjudicada", I dubta de les paraules del ministe Cinca: "Diu que el país està avui millor que al 2010 en lluita contra el contraban, i em sembla una afirmació una mica agosarada. L'any 2010 no venien ministres de finances a estirar-nos les orelles".
El cap de Govern ha defensat que malgrat que França vol més mesures per reduir el contraban, està fent costat a Andorra en l´acord d´associació amb la Unió Europea. "Si estem a les portes d'una transitòria de 30 anys pel tabac és gràcies a França", ha remarcat Antoni Martí.
El president del grup mixt i conseller d'UL+Independents de la Massana, Josep Pintat, afirma que "hi ha un cert recel per part de França". Demana més informació perquè "si ens felicitem per tot no entenem aquestes accions, visites i moviments".
En breu Martí s´ha de reunir amb els grups per informar-los de la visita del ministre de Comptes Públics francès.
Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jordi seabra