Els meteoròlegs creuen que els estius dels anys vinents seran tant o més càlids

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els estius dels anys vinents, previsiblement, seran tan o més càlids que els d'enguany. La principal raó és l'escalfament global provocat per l'acció dels éssers humans. Això sí, en els propers dies les temperatures seran més benignes però el setembre serà càlid i podrien registrar-se episodis de calors similars als que ja hem viscut.

La davallada de temperatures d'aquest cap de setmana ha posat final, per ara, a unes temperatures insòlitament elevades per al que és Andorra. Una situació de dies de calor molt forta que, probablement, es repetirà en els propers anys. Hi ha una consciència molt estesa entre els especialistes que la principal raó que explica aquests fenòmens extrems és l'acció humana, que ha provocat l'escalfament global. Alerten que els estius s'estan allargant i ara, a efectes pràctics, duren des del maig fins a l'octubre i que ens haurem d'adaptar a aquesta situació. Alguns la defineixen com a preocupant.

"En els darrers 10 anys s'han assolit rècords de temperatures que eren impensables fa dècades. Per tant és important que prenguem mesures urgents i que adoptem mesures estratègiques de mitigació dels efectes de la calor."
Adrián Fernández, meteoròleg

Pel que fa a aquest setembre podrien tornar-se a repetir a Andorra temperatures que freguin o superin els trenta graus.

Informa: Pere Moliné
Locució: Carles Alonso

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.