"Els metges d'Andorra cobren un 30% més que els d'Espanya"
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La direcció general del SAAS nega que els treballadors hagin perdut competitivitat salarial respecte a Catalunya, com va denunciar el comitè d'empresa. Assegura que tenint en compte el salari base i un cop passat el sedàs de l'IRPF, els números continuen sent favorables a Andorra. Quant a la demanda col·lectiva per cobrar els objectius, reconeix el malestar de la direcció i insta els membres del comitè a negociar el cobrament en el proper conveni.
Els treballadors del SAAS no han perdut competitivitat salarial respecte dels homòlegs de Catalunya, com fa uns dies va posar de manifest el comitè d'empresa. Així ho ha assegurat la directora general després d'un estudi comparatiu. Si bé és cert que el salari brut anual d'un metge estaria per sobre a Catalunya, prenent com a referència el salari base, sense complements ni hores extra, i un cop descomptat l'IRPF, les condicions continuarien sent més favorables a Andorra. "Els metges continuen estan pagats un 20-30% millor a Andorra que a Espanya", detalla Meritxell Cosan.
Pel que fa a la demanda col·lectiva que vol presentar el comitè, liderat per la branca sanitària de l'USdA, per cobrar els objectius que consideren que els deuen, Cosan ha reconegut el malestar de la direcció: "estic molesta, no per la demanda, sinó per les formes en que s'està tramitant".
Cosan ha obert la porta a posar sobre la taula el cobrament d'objectius en la negociació del proper conveni col·lectiu perquè creu que pot ser una bona eina de gestió.
La directora general del SAAS ha assegurat que negociarà el nou conveni encara que probablement tingui una denúncia a la Batllia per una qüestió de responsabilitat envers els 1.300 treballadors del SAAS.
Per altra banda, Cosan espera que no s'arribi a convocar una vaga, com van alertar que farien els sindicats per reclamar millores salarials i laborals.
"Una vaga en sanitat sempre fa por, i tancar els ulls davant d'això és una mica naïf. Espero no arribar a aquest punt i de les 1300 persones que treballen al SAAS no sé fins a quin punt hi hauria un seguiment real o no."
Meritxell Cosan, directora general del SAAS
Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares