Mig miler de persones reben ajudes per arribar a final de mes

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Tot i que s'ha moderat, la inflació ha portat moltes famílies a una situació crítica. Les dades ho demostren. Durant el tercer trimestre s'han donat més de 500 ajudes econòmiques ocasionals i se n'han demanat prop d'un centenar per pagar el lloguer.

Unes 250 llars han rebut ajuts econòmics ocasionals d'Afers Socials el tercer trimestre. Una bona part són famílies unipersonals i monoparentals.

Han beneficiat més de 400 persones, amb un import anual mitjà per llar d'uns 2.000 euros.

Parlem d'un total superior a 500 prestacions, sent la majoria per atendre necessitats bàsiques.

Durant aquests mesos també s'ha concedit el 60% del centenar d'ajudes sol·licitades per pagar el lloguer del pis. De mitjana, s'han atorgat uns 1.100 euros per persona. En total, més de 69.000.

El major gruix de beneficiaris són famílies monoparentals, seguit de persones grans. I per parròquies, Andorra la Vella.

Baixada en el nombre de famílies ateses en la campanya contra la precarietat energètica

D'altra banda, ja ha començat la vuitena campanya contra la precarietat energètica, que enguany va de l'1 de novembre al 30 d'abril, període que pot variar en funció de la situació meteorològica.

En la darrera campanya, la del 2022-2023, es van atendre 112 famílies, el que equival a unes 128 persones, i la despesa va ser de prop de 59.000 euros. És a dir, uns 523 euros de mitjana per família. Unes dades que, en comparació amb la campanya anterior, mostren un decreixement; el 2021-2022 va tancar amb un cost de més de 66.000 euros. Es van atendre 128 famílies, un total de 245 persones.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.