Riva i Marsol, alternatives de DA a Minguillón per a Andorra la Vella

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Queda poc més d´una setmana perquè es presentin les candidatures de les eleccions comunals i encara hi ha moltes incògnites per resoldre. La principal és si el cònsol major d´Andorra la Vella, Jordi Minguillón, encapçalarà la llista conjunta de DA i Cd´I a la capital. Els demòcrates són partidaris d'una alternativa, que passaria pels noms de Sílvia Riva o Conxita Marsol. Però totes dues ho rebutgen per motius professionals.

La comissió de candidatura de DA a Andorra la Vella es trobarà demà per avançar en la confecció de la llista conjunta amb la Coalició d´Independents, sobretot pel que fa al número 1. El parer majoritari entre els demòcrates és que l´actual cònsol major, Jordi Minguillón, no hauria d´encapçalar la candidatura i per això es busca a contrarellotge una alternativa. Sílvia Riva seria la primera preferència, si bé l'exconsellera a hores d´ara descarta aspirar a ser cònsol major per motius professionals. 

L´altre nom que han temptejat els demòcrates és el de la consellera Conxita Marsol. Però segons ha explicat a RTVA, ja va declinar l'oferiment fa setmanes perquè es troba a gust al Consell General i sobretot perquè la seva activitat professional li faria impossible compaginar la tasca institucional amb la laboral. Ara bé, Marsol admet que la política comunal l´atreu i que el cuquet en política sempre hi és. Així doncs, no s´autodescarta del tot, si bé admet que les circumstàncies per acceptar ser cap de llista haurien de ser molt extraordinàries.

El cap de Govern, Antoni Martí, segueix molt de prop els esdeveniments a la capital. De fet, divendres va assistir per primer cop a la reunió del comitè local, on, sense mullar-se en la qüestió dels candidats, va advocar per mantenir el pacte amb Cd´I. Martí vol evitar hipotètiques crisis al gabinet amb la ministra de Salut, Rosa Ferrer, o al grup parlamentari amb el conseller de Cd´I Carles Jordana.

Precisament Ferrer, Jordana i la resta de membres de Cd´I es reuniran aquest vespre. Una trobada que estarà marcada per l´anunci fet divendres per part de la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà. La consellera va reconèixer públicament el que ja havia dit a Minguillón en reunions internes: que no serà a la candidatura si ell és el cap de llista.


Informa: Andrés González-Nandín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.