El ministre d'Educació considera esbiaixades les acusacions de Concòrdia de "clandestinitat" 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

"El terme clandestinitat no s'escau" perquè la sensibilització a les escoles no es fa de forma encoberta, sinó totalment pública. Aquest és l'argument que ha donat el ministre de Relacions Internacionals Educació i Universitats davant l'acusació que ha fet Concòrdia en relació amb les xerrades sobre l'acord d'associació que s'han dut a terme a diverses escoles. 

 "I el que s'ha fet amb aquestes presències a les escoles, sempre a demanda dels equips docents, és descriure l'acord, valorar-lo una mica, dir la rellevància que pot tenir per Andorra i respondre a les preguntes que es plantegen, simplement això. I jo crec que el judici de valor que avui ha emès Concòrdia en relació amb aquesta qüestió ha estat molt esbiaixat i poc adequat al que és la realitat".

Ladislau Baró, ministre de Relacions Internacionals, Educació i Universitats.

Respecte a la publicació de Bartolomé, el ministre ha recalcat que es tracta d'un treball acadèmic molt complet amb una visió europeista i favorable al projecte que s'ha d'entendre en paral·lel a la posició contrària de Concòrdia, que creu que possiblement obeeix a una "estratègia tàctica".

Bartolomé ha reiterat que farà costat al partit, que manté la seva negativa a l'acord, i recalca que el seu llibre busca oferir informació i context partint de la seva formació de politòleg. 

"Andorra i la qüestió europea"[decla ràdio: bartolomé acord UE]: "Simplement el que miro de fer és oferir un instrument d'anàlisi i de coneixement sobre l'acord. I per aquells que estiguin d'acord amb l'obertura econòmica serà un bon acord, però per aquells que no estan tan d'acord amb l'obertura, és un projecte que generarà dubtes perquè s'estimularà el creixement d'Andorra i hem de disposar de les palanques necessàries per controlar aquest creixement".

Pol Bartolomé, conseller general de Concòrdia i autor del llibre.

Bartolomé també ha subratllat que seria un "error" valorar únicament l'impacte de l'acord cap al país i anima a fer un "exercici de generositat per entendre la importància d'aquest moment i valorar l'acord en el seu conjunt". 

Informa: Pilar Candel - Laura Cugat

Imatges: Fernando Montero

Fotografia: SFGA/JAViladot

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.