Miquel Abras i Salva Racero parlen de les oportunitats i la por al confinament de la cultura
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Doble concert a Escaldes Engordany amb els pocs músics de fora que ens visitaran aquest estiu. Es tracta de Miquel Abras, que té un públic molt fidel al país i Salva Racero, que molta gent coneixerà per ser el cantant dels Lax'n'Busto durant 10 anys en la segona etapa. Ens han dit que estan contents de ser a Andorra però que pateixen per un altre possible tancament de la cultura. De fet aquesta pandèmia ja els ha canviat els plans. En el cas de Racero ha posposat gira i en farà una d'estiu en acústic, un gènere que ha ressorgit amb la nova normalitat.
Miquel Abras, amb 20 anys sobre l'escenari, aquest dissabte ha repassat els dos últims discos, 'Punt de partida' i 'Punt de no retorn', i ha fet alguna concessió inspirada en la seva carrera. Content de poder venir amb la banda, Abras diu que el futur és incert.
Amb nous temes en radiofórmula, el cantant prepara senzill amb l'esperança que l'any vinent sigui millor.
Després de 10 anys amb Lax'n'busto, Salva Racero va començar carrera en solitari. Durant el confinament va compondre un 'Sant Jordi diferent' amb Xasqui Ten i Lídia Coll. Al maig Salva Racero havia de començar la gira d''Immortal', que finalment ha quedat suspesa. Confessa que els directes amb la banda li agraden molt però aquesta pandèmia l'ha retornat als orígens de molts músics, l'acústic, o el que ell anomena un concert en cru. "És com el menjar, que si li poses massa espècia, te'l carregues", considera.
El món de la cultura està patint l'efecte contagi i deixa una seqüela important, la incertesa. La cultura s'empetiteix, per això concerts com aquests i el comportament del públic es converteixen en una crida perquè la història no parli de l'any en què la cultura va perdre la veu.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí-Anna Romagosa
Locució: Anna Pifarré