Mitologia i música medieval a Engolasters i Sant Julià de Lòria

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Festival de música antiga dels Pirineus torna a Andorra. El primer concert serà aquest dijous a Sant Julià de Lòria i el segon, a Engolasters el 27 de juliol, amb música de ball de l'època medieval. 

El Festival de música antiga dels Pirineus continua la seva aposta a Andorra. Enguany se celebrarà la segona edició de la nova aliança amb Sant Julià de Lòria. Serà a càrrec del grup Phaedrus a l'església. Un grup que posarà sobre la taula el mite d'Adonis i Venus amb autors del Renaixement italià i el frottole, cançons profanes de final del segle XV

El 27 de juliol serà el torn del concert a Engolasters, que fa deu anys que se celebra. Jota Martínez Ensemble parlarà del mite d'Eros i Terpsícore i pujarà a l'escenari una quinzena d'instruments, entre els quals xeremies, flautes de bec i llaüts, en un recital a l'aire lliure.

"No pot ser un concert introspectiu i de música per meditar. Sempre busquem quelcom adequat a l'entorn i, en aquest cas, eren les danses medievals i cançons que els pelegrins cantaven quan anaven passejant amb els seus periples"

Josep Maria Dutren, director del FEMAP

Al juny el FEMAP va celebrar un concert social als usuaris de recursos sociosanitaris a Sant Julià de Lòria. Aquesta és la tretzena edició del festival, que s'escampa per totes les comarques catalanes del Pirineu, a més d'Andorra i la Catalunya del Nord. Més d'una cinquantena de concerts que van acompanyats d'activitats culturals per donar a conèixer el patrimoni. 

"Es tracta de donar vida a concerts que molta gent difícilment podria veure si no va a les grans ciutats, promocionant el patrimoni de tot tipus"

Josep Maria Dutren, director del FEMAP

L'entrada anticipada del concert de Sant Julià de Lòria té un cost de 16 euros. El concert d'Engolasters és gratuït i s'acompanyarà d'una visita al camí hidroelèctric de FEDA. El de dijous, a Sant Julià, amb una visita al centre del poble per conèixer l'evolució de la parròquia.

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Eric Mompel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.