La mitologia i la poesia en els quadres de l'artista brasiler Claudio Ramires

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La cultura, la ciència i l'art són elements que poden acabar amb la part més fosca del ser humà. És el que l'artista brasiler Claudio Ramires intenta mostrar en la seva nova exposició "Livre labirinto", que es pot veure fins dilluns al vestíbul de l'hotel Roc Blanc d'Escaldes. 

La trentena de quadres i dibuixos que exposa Ramires són molt eclèctics i contenen força elements del Surrealisme. El pintor utilitza elements mitològics, però els retorça fins a fer convergir la màgia i la poesia i els factors més terrenals.

"Hi ha minotaures que ballen, centaures que són malabaristes i músics. I vull expressar com es pot vèncer el nostre costat més fosc, més animal, més bestial, amb les coses elevades com la ciència i l'art."

Claudio Ramires, pintor

L'artista s'inspira en elements molt propers fins a convertir-los en altres coses molt diferents.

"Uso persones molt properes a mi com a models. La medusa és la meva pròpia filla. El Dèdal és el seu marit, i aquell centaure que és un compositor i músic real és un amic molt estimat."

Claudio Ramires, pintor

Ramires confessa que la seva obra vol, sobretot, estimular sensacions i pensaments que facin reflexionar.

Informa: Pere Moliné

Imatges: Èric Mompel

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.