Modificada la llei del fons de reserva de jubilació
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Consell també ha aprovat una modificació de la llei del fons de reserva de jubilació. En especial, s´han ampliat els terminis per fer la valoració del fons i determinar qui l´ha de gestionar. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha admès que els terminis inicials de la llei eren massa justos i que el Govern ha preferit modificar la llei a incomplir-la. El grup liberal, que s´ha abstingut, ha criticat la poca rigorositat i la precipitació legislativa de l´executiu pel fet de modificar el text 6 mesos després d´haver-lo aprovat al Consell. Els consellers del PS hi han votat en contra perquè el Govern no ha complert els terminis establerts i ha reiterat que no cal dotar el fons de personalitat jurídica pròpia. Des d'SDP s'ha recordat que BPA custodia un 5% del fons.
Consellera grup mixt SDP , Sílvia Bonet: “ El que no podem entendre és que la comissió gestora estigui trigant més de l'establer per la llei per estar formada. Aquesta hauria d'haver estat formada abans del 26 de juny. A més, actualment desconeixem la situació dels actius gestionats per BPA, ni de com es podran recuperar, ni si es podran recuperar en la seva totalitat.”
Consellera grup mixt PS, Rosa Gili: “ Totes aquestes actuacions que ara cal dilatar en el temps perquè Govern i els diferents organismes no han efectuat, seguint les recomanacions de la seva pròpia llei no haurien estat necessàries. Un cop més, perdem temps i recursos públics. També ens hauríem estalviat d'haver d'exonerar impostos totes les operacions de traspàs de bens i immobles de la CASS al fons de reserva de jubilació.”
Conseller Liberals , Jordi Gallardo: “És evident que els textos legislatius, cal adaptar-los als moments que viu la societat i que el cos legislatiu ha de ser viu. Però entre anar adaptant les lleis als canvis de la societat i modificar les lleis poc després d'haver-les aprovat per omissions o errors hi ha una distància molt gran. “
Consellera Demòcrata, Conxita Marsol: “Potser si que es van establir uns terminis massa curts i que ara s'han hagut de prorrogar. Això des del meu punt de vista és un exemple de de responsabilitat del Govern que prefereix modificar una llei per entrar a la legalitat que no evitar-ho.”
Ministre de Finances , Jordi Cinca: “També es podia haver optat per assumir el calendari i les dificultats d'aplicació que comporta, però únicament hauríem generat dificultats tècniques que haurien fet el procés menys clar i més costós. En qualsevol cas es van preveure uns terminis massa curts per dur a terme feines que requereixen més temps. “
Informa: Andrés González-Nandín