Mòduls prefabricats i construccions pròpies per allotjar els temporers

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El cònsol major de Canillo veu amb bons ulls la construcció d'edificis amb mòduls prefabricats de qualitat per allotjar els temporers de les estacions d'esquí. Jordi Alcobé proposa també que Ensisa construeixi edificis per als seus treballadors i així alliberar pisos per al mercat residencial.

Jordi Alcobé està en sintonia amb el seu predecessor com a cònsol de Canillo, Francesc Camp, i veu els mòduls prefabricats com una possible solució a curt i mitjà termini per resoldre el problema de l'allotjament dels temporers. "Com més ràpid actuem millor serà per als ciutadans i residents que busquen apartaments i pisos on poder viure. Aquesta pot ser una solució molt pràctica a curt termini".

L'exministre va més enllà i proposa que Ensisa, societat que gestiona els sectors Soldeu-el Tarter i Canillo i de la qual el comú és accionista majoritari, construeixi edificis per donar resposta a les necessitats d'habitatges. "Hi ha altres solucions, a curt o mitjà termini, com ara que l'estació construeixi edificis o faci habitatges propis per poder destinar els seus temporers". 

Alcobé recorda la despesa que anualment representa per a l'estació l'allotjament dels treballadors per justificar la idea de construir els habitatges. Calcula que "aquest milió d'euros per any de lloguers, encara que s'hagués d'endeutar per construir, només amb interessos potser pagaria menys. Com que són necessitats recurrents i estructurals, no són puntuals i cada temporada faran falta aquests habitatges, és possible que surti a compte construir".  

En cas de tirar endavant i un cop estiguin els temporers allotjats en aquests edificis propietat de l'estació, s'alliberarien pisos que podrien entrar al mercat residencial.

La disputa amb Encamp

Quant al conflicte territorial amb el comú d'Encamp per la concessió a SAETDE, Alcobé té clar que "en cap cas volem atiar un foc que, si es pot resoldre de manera amistosa, molt millor que anar als tribunals". 

Estén la mà, per tant, a arribar a una entesa política, si bé és conscient que cadascú defensa els seus interessos i que el cas podria acabar a la Batllia.

Informa: Sergi Cano

Imatges: Sergi Linares 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.