Mones de tots els gustos i colors per satisfer les demandes de tots els infants
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La Pasqua no seria el mateix sense la mona, una tradició molt nostrada que va començar sent un brioix amb ou dur i avui en dia ja és un veritable pastís amb figures de xocolata. Fa dies que les pastisseries s´esmercen perquè cada fillol tingui la seva.
Fins a cent mones al dia poden arribar a fer a l´obrador de la pastisseria el Tortell, en el torn de nit, els rebosters responsables del dolç més important de la Pasqua.
Les previsions d´un lloc a un altre varien, perquè una Pasqua primerenca ha fet canviar els plans a molts, però els padrins més previsors s´avancen i les encarreguen amb temps.
I el que està de moda són, precisament, les figuretes de la Patrulla Canina, Frozen, els Minions, Star Wars, o les del Barça, que no fallen mai. De mones a Andorra n´hi ha moltes però les més venudes són les tradicionals de xocolata, mantega o rovell d´ou. Fins i tot, versions internacionals, com el contundent Pão-de-ló, una corona de pa de pessic esponjós de Portugal.
L´assignatura pendent és poder oferir aquests dolços a persones amb al·lèrgies i intoleràncies, una demanda que moltes vegades no es pot satisfer.
Entre 10 i 350 euros hi ha mones per tothom. Han passat ja, però, els dies del clàssic brioix amb ou dur, que ja només demanen algunes persones grans, i de les creacions enormes. Els més golafres, però, sempre poden demanar una mona personalitzada a mida.
Informa: Jordi Domingo