Els monitors d'esquí reiteren que els sous segueixen sent molt insuficients

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Segons el president de l'Associació de Monitors d'Esquí, els sous del sector segueixen sent molt insuficients. Carles Iriarte afegeix que fins i tot els professionals que venen de l'Amèrica del Sud cada cop veuen menys atractiu el país. Ho ha dit aquest divendres a Ràdio Nacional.

La situació dels monitors d'esquí no millora massa, segons afirma l'Associació de Monitors d'Esquí a 'Els matins de la Nacional', que reitera que durant la pandèmia alguns dels professionals van deixar-ho perquè era molt difícil sobreviure amb uns salaris baixos.

Carles Iriarte ha dit que els monitors que venen de l'Amèrica del Sud també pensen el mateix. "Algú que viu al país i tots coneixem com és de difícil trobar un allotjament digne i a un preu assequible o alimentar-se o vestir als fills o fer qualsevol cosa és difícil poder sobreviure amb aquest tipus de salari". També esmenta que moltes vegades són ells els que s'han de pagar els equipaments, "no ens donen els EPI i no et donen el material per treballar".

A més, afirma que han avisat el ministeri d'Educació que el català no s'empra massa en les escoles d'esquí tot i el que marquen les normatives. Iriarte es mostra més contundent en aquest aspecte. "El decret no parla directament del català. Això la ministra ens va dir que ho donava per segut. I li vaig dir que no puges gaire per pistes en aquest aspecte perquè no és l'idioma predominant a les escoles d'esquí".

El president de l'associació ha volgut destacar que un tracte millor als monitors que viuen al país seria beneficiós també per als clients i les estacions.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.