El Museu del Tabac dedica una nova exposició als paisatges del país

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

A Andorra el 2% del paisatge és urbà, la resta es reparteix a parts iguals entre entorn rural i d´alta muntanya. Per a alguns, la proximitat entre els uns i els altres, és un atractiu turístic. Per a d´altres és qüestió de bellesa. Ara una mostra - "Andorra paisatges propers" - recull la seva composició i l´ús que se n´ha fet al llarg del temps.

Convertit en un bosc de panells, el Museu del Tabac dóna la benvinguda a "Andorra paisatges propers", una mostra que parla dels paisatges que trobem a Andorra i la seva importància. La presidenta de la Fundació Julià Reig, Deborah Ribas, ha explicat que l'exposició té dues parts, una més tècnica que inclou dades i la definició i tipus de paisatge, i una visió més personal.

La connexió de tots es pot veure en un vídeo de 5 minuts que va de frontera a frontera. A Andorra el paisatge urbà significa un 2% enfront del rural que és un 40% i el d´alta muntanya, un 42%, un actiu que s´ha de conservar alhora que es potencia turísticament. El director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha aformat que "s'ha d'anar adaptant aquest paisagte i intentar preservar-lo". També opina que s'ha de vendre turísticament "perquè tenim una riquesa impressionant".

A partir de la signatura del conveni europeu del paisatge Andorra ha fet diverses accions de divulgació i preservació. Fa unes setmanes que el Govern va treure a concurs un pla d'infraestructures verdes centrat en mobilitat per connectar els diferents àmbits que tenim a Andorra. L'objectiu, ha dit el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, és afavorir la mobilitat sostenible.

La mostra és una iniciativa del departament de Medi Ambient del Govern que s´espera que ara visitin turistes i escoles fins al 15 de febrer de l´any vinent.

Informa: Rosa Alberch     Imatge: Sergi Pla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.