El museu Thyssen fusiona la pintura de Gauguin amb la gastronomia del Carib
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La pintura de Gauguin i la gastronimia del Carib és l'última proposta del Museu Thyssen. Aquest dijous s'ha fest una activitat on els assistents s'han endisat en la vida de l'arista i l'illa que li va marcar la vida.
A portes tancades una trentena d´assistents descobreixen alguns dels detalls de la vida de Gauguin de la mà del conservador del museu, Guillermo Cervera, qui ha volgut que els visitants crein "un vincle ambles obres d'una manera diferent".
Precursor dels avantguardistes, Gauguin troba la seva veritable inspiració al Pacífic. S´enrola en un vaixell que el portarà a Panamà on fins i tot treballa en les obres del canal. Viatja a Taboga on entra en contacte amb els indígenes de les colònies, però on descobreix la seva inspiració real és a la Martinica, on troba el color i la llum de quadres com ´Matamua´ i ´Anades i tornades´. Aquest darrer és el que va inspirar el títol de l'exposició actual.
Després d´endinsar-se de ple en aquest ambient toca tastar els sabors de l'illa amb una proposta gastronòmica amb un plat típic, notes florals, cítrics i coco que completa la xerrada. Els assistents destaquen l'experiència i el maridatge amb la pintura.
Fer volar la imaginació a través dels sentits, una experiència més del segell Gastro art que aquest any ha posat en marxa el Museu Thyssen.
Informa: Rosa Alberch
Imatge: Sergi Linares/ Pere Besolí