Els museus i monuments recuperen un 15% de visitants el 2024
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'Espai Columba ha experimentat un creixement exponencial des dels inicis amb un increment que es compta per milers d'un any a l'altre. El videomapatge i l'arribada dels frescos de Sant Esteve han estat un impuls. Ara es busca donar més context als dos fragments recuperats l'estiu passat.
Museus, monuments i equipaments guanyen un 15% de visitants respecte el 2023. Tanmateix són xifres inferiors a les anteriors a la pandèmia. El que més ha crescut és l'Espai Coumba, prop de 3.000 visitants per any els últims dos i se situa en més d'onze mil visitants.
L'arribada de la flagel·lació de Crist i el petó de Judes ha propiciat canvis al museu, però cal donar més context a la visita.
"Com expliquem que les pintures formen part d'un conjunt, que a vegades ens costa transmetre-ho. És un punt en què hem d'avançar."
Rut Casabella, cap d'àrea de Museus i Monuments
La Casa de la Vall continua sent el més visitat, amb 22.800 persones. El santuari de Meritxell es disputa la segona posició per molt poc amb la Casa Museu d'Areny-Plandolit, que gràcies a l'holograma de dom Guillem ha incrementat les visites superant les 15.600.
Les esglésies ara també s'obren a l'hivern per fer conèixer els elements inclosos dins la candidatura del Coprincipat que es prepara per a la Unesco.
"No podem obrir tots els monuments perquè no tenim personal però sí alguns. Es va obrir Engolasters, després la Cortinada i ara la de Pal. No oblidem que aquests monuments formen part de la candidatura Unesco."
Rut Casabella, cap d'àrea de Museus i Monuments
Del mig miler d'activitats que s'han programat, el Carmen Thyssen es posa per davant seguit del Bicilab.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí