Els museus registren més de 146 mil visitants

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Més de 146 mil persones han passat pels museus d'Andorra el 2023, superant els valors anteriors a la pandèmia, una xifra que des de la Taula de Museus qualifiquen d'extraordinària. Qui ha tingut més visitants l'any passat ha estat la Casa de la Vall amb 21.057 assistents.

En aquesta xifra, a més, s'inclouen museus com el Bici Lab, els museus de gestió mixta com el Thyssen i els gestionats pel Govern, com la Casa d'Areny-Plandolit. En concret, més de quinze mil persones van passar pel museu ordinenc gràcies, en part, a la inclusió de noves tecnologies. La cap d'àrea de Museus i Monuments, Ruth Casabella, remarca que el sistema d'hologrames ha funcionat. "Els hologrames són un joc de llums que permet crear personatges. En aquest cas, vam recrear Guillem d'Areny-Plandolit i la seva primera esposa per explicar la història del museu, la història d'aquesta nissaga i també una mica la història del nostre País".

Una altra de les dades més significatives és la del CAEE. La xifra de visitants ha augmentat un 30% respecte a l'any anterior. La responsable dels Espais Museístics, Aurora Baena, exposa que les dades favorables són fruit "d'una oferta reflexionada, diversa. Per exemple, les nostres activitats a tots els museus oscil·len d'un vessant més acadèmic, que serien conferències fins a la més lúdica, com un tast de certs productes vinculats al museu".

I, precisament, al CAEE d'Escaldes actualment hi ha una exposició de Matisse, una sèrie de litografies fetes per l'artista a partir dels anys 40. Amb un mes i mig, més de dues mil persones han passat per aquesta sala.

Informa: Caterina Vidal

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.