Naturland podria ser econòmicament autosuficient a partir del 2025

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'ecoparc podria ser autosuficient econòmicament a partir del 2025, segons assegura el director general. En declaracions a Ràdio Nacional, Xabier Ajona ha destacat que s'estan escurçant els terminis previstos en l'objectiu d'aconseguir l'equilibri pressupostari.

L'evolució del pla de viabilitat de Naturland va per bon camí, tot i el dèficit de 800.000 euros del darrer exercici. Així ho considera el director general de l'ecoparc., Xavier Ajona Tot i això, reconeix que la situació no és per fer volar coloms, ja que el compte d'explotació continua sent negatiu, malgrat que la societat ha pogut per primer cop retornar uns 91.000 euros del deute amb el comú. Si es compleixen les previsionsNaturland serà econòmicament autosuficient a partir del 2025. "Aquest 2023, són 400.000 euros, l'any vinent, al 2024, ja seran 300.000, 200.000 al 2025 i allà el comú, si tot va bé, no faria cap mena d'aportació a la societat. I seria aquesta la que seguiria amb el seu retorn de deute", detalla el director general.

Diversificar l'àrea de negoci és un altre dels punts clau per redreçar la situació. En aquest sentit, oferir activitats per a grups específics entre setmana ha estat una de les novetats que ha donat més resultats. "Entre setmana, quan estem tancats al públic, tenim grups, ja sigui d'empreses i escoles que realitzen diferents activitats", ha explicat Ajona.

El director de l'ecoparc ha destacat que les xifres del 2022 eren les que es preveien per al 2024; per tant, s'estan escurçant els terminis. Potenciar les possibilitats de la cota 2.000 és un dels objectius.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.