Nervis i neguits per la Covid-19 es barregen amb les ganes de tornar a l'escola
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els professionals del món educatiu es preparen per un inici de curs inèdit amb nervis i incertesa però amb moltes ganes de retrobar-se amb els alumnes i fer classes al més presencials possibles. En el segon dia de cribratges, la majoria dels participants considera que es tracta d'una eina clau per disposar d'una radiografia de l'estat actual de la crisi sanitària.
Nervis i neguit enmig d'un escenari excepcional però moltes ganes d'iniciar un curs escolar al més presencial possible. D'aquesta manera enfoca el retorn a les aules el personal docent que aquests dies està passant les proves de la Covid-19 a l'stop-lab que s'ha habilitat al pàrquing de Prat de la Creu d'Andorra la Vella.
La mestra d'infantil del col·legi Janer, Brigitte Marsol, defensa "l'escola sí o sí, i presencial". Argumenta que "la socialització de l'escola no la fa ningú més" i és més necessària per als més petits, "que s'estan desenvolupant i necessiten molt més afecte i proximitat, necessiten veure l'expressió, parlar, tocar".
Sandy Mas, professora de la Fundació Nostra Senyora de Meritxell a l'escola andorrana d'Encamp, ho viu "amb nervis per veure què passarà però contenta de poder començar i tornar a la normalitat"
Cristina Mayoral, mestra d'infantil al col·legi Sant Ermengol, explica que "els pares estan una mica neguitosos" i, per aquets motiu, des de l'escola volen transmetre'ls tranquil·litat "perquè ho estem fent el millor possible".
Cristina Medina és col·laboradora educativa a l'escola francesa del Pas de la Casai creu que "hauria d'anar bé si tots seguim les normes i les criatures també estan conscienciades".
Laia Martínez, professora d'anglès de l'escola andorrana de batxillerat, creu que estan bastant preparats tenint en compte l'ús que fan de la tecnologia."Tot ho preparem telemàticament per si ens hem de confinar una altra vegada a casa".
La majoria opina que fer un cribratge abans del retrobament a les classes és clau per saber quina direcció prendre."Almenys veiem com està el tema abans de l'inici de curs", opina Martínez. Per a Mas "és una manera de començar bé". Mayoral també la veu molt necessària i, tot i ser voluntària, considera "que tothom que pugui se l'hauria de fer".
S'han inscrit a les proves uns 2.500 docents, un 80% del total, i seguint la programació establerta, dijous es començaran a cribrar els alumnes.
Informa: Laura Cugat
Imatges: Xabier Moreira