La neu deixa gruixos de 20 centímetres a Pal i 40 a Ordino i Arinsal 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La neu caiguda en les últimes hores ha deixat més d'una bona notícia als dominis esquiables amb gruixos màxims que van de 20 a 40 centímetres. A les carreteres no ha creat cap incidència. Tanmateix, sembla que la pedagogia del Govern per evitar embussos no acaba de funcionar. 

A la Massana molts agafen el transport públic perquè no tenen alternativa. Tanmateix, la pedagogia feta des de l'executiu perquè la gent s'anticipi i faci prevaldre el transport públic sembla que comença a fer efecte molt tímidament. Una ciutadana ha afirmat que s'ha d'anar a peu i ha detallat "que no ens podem queixar de cues si després nosaltres no ens hi posem".

I és que encara són més els que desconfien de la puntualitat del servei. Així ho ha explicat un noi: "Si hi hagués un bon transport públic la gent agafaria menys el cotxe. Els que vivim a parròquies altes hem d'agar el cotxe". 

Aquest dimarts no hi ha hagut incidències destacades a la carretera.

La neu ha arribat a totes les parròquies i ha deixat paisatges emblanquinats per celebrar els primers gruixos als dominis esquiables que han contribuït a assentar un mantell d'un màxim de 20 centímetres a Pal, 35 a Grandvalira i els 40 d'Arinsal i Ordino-Arcalís, que té la intenció d'obrir aquest cap de setmana. 

A les zones urbanes, però, ha deixat un lleu testimoni.

La neu reposada sobre els cotxes és un bon indicatiu per saber els gruixos caiguts en les últimes setmanes. A la Massana han caigut uns tres centímetres d'unes nevades que s'han retirat aviat al matí. 

La sortida del sol i la pujada de temperatura per sota dels 1.200 metres l'ha anat desfent. Les carreteres no han trigat massa a quedar netes i a hores d'ara tan sols hi ha activada la fase groga per passar pel port d'Envalira

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.