La no discriminació en les joguines, un dels àmbits de la nova llei d'igualtat
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El passat 31 de març s'aprovava la llei d'Igualtat i un dels aspectes que contempla és trencar amb els estereotips de gènere dels jocs i les joguines. A més, també es busca acabar amb la sexualització de les dones. Però a les botigues, realment, hi ha encara diferències?
La Minda fa trenta anys que en ven en una botiga d'Escaldes i ella ho té clar. "Les joguines no són ni per a nens, ni per a nenes. Les joguines són per jugar. El nen neix sense unes diferències, som nosaltres qui les imposem. Els infants no les porten quan venen al món".
S'han trobat, però, amb situacions, en què alguns pares s'ha estranyat d'anar a comprar amb els seus fills i que aquests volguessin una nina. Així ho explica el Joan Villasevil, propietari de Basar Valira.
Una situació que es busca capgirar i no només amb les joguines, la nova normativa també vetlla per erradicar la discriminació per raons de sexe i en particular la sexualització de les dones. Un dels àmbits que sempre ha generat moltes crítiques han estat els disfresses.
Perquè una dona que es vulgui disfressar de romana, una de les opcions que trobarà entre els prestatges d'una botiga és la d'una disfressa amb escot i faldilla curta. Una opció que dista molt de la que troben els homes.
En els últims anys, però, cada cop es busquen les disfresses que no cosifiquin les dones. Una situació que segons el propietari de la botiga PartyFiesta, Toni Mingorance, fa només deu anys era impensable. "Crec que ha estat la demanda que ha fet que les coses canviïn. No era normal una disfressa que no tapés res."
Una llei, doncs, la d'igualtat, que busca seguir empenyent en aquest canvi de mentalitat.
Imatges: Aïda Pagès
Informa: Ariadna Guiu Vila