No es rebaixarà la pena a l'autor de l'atropellament del Canaro

La defensa del jove que fa tres anys va atropellar mortalment un nen de dotze anys a la carretera general 2, a l'altura del Parador Canaro, ha demanat al Tribunal Superior que li sigui rebaixada la pena imposada pel Tribunal de Corts, que obligaria l'acusat a complir un any de presó ferma, a més de 18 mesos de condicional. El fiscal s'hi ha oposat. Ha recordat que l'acusat anava a més de 110 quilòmetres per hora en un lloc limitat a 60 i que no va frenar en cap moment.

La defensa del jove conductor que fa tres anys va atropellar un nen de dotze anys prop del Parador Canaro ha argumentat davant el Tribunal Superior que els pèrits van tenir en compte factors erronis a l'hora d'establir la responsabilitat en l'accident.

La lletrada no ha discutit el factor de l'excés de velocitat, pero ha dit que el seu defensat no va poder preveure que el nen girés 180 graus per evitar el xoc i fes la mateixa maniobra d'esquiva que el vehicle. Considera que aquest factor es podria considerar com un atenuant que serviria, juntament amb la voluntat d'indemnitzar la família, per rebaixar la pena imposada pel Tribunal de Corts, que obligaria el jove a ingressar durant un any a la presó.

El fiscal s'ha oposat al recurs perquè creu que el conductor no havia d'esquivar el nen sinó frenar i evitar el cop, cosa que no va fer perquè, diu, estava atordit pel consum de drogues. Ha recordat que el límit de velocitat era de 60 i l'acusat anava a més de 110 quilometres per hora. També que no va frenar en cap moment tot i haver vist la víctima a 140 metres. Per això, creu que la pena d'un any de presó ferma i un altre any i mig de condicional és ajustada.

Informa: Ana Alamán

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.