No reformar el sistema de pensions aquesta legislatura seria un "fracàs"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El president de la CASS, Marc Galabert, reclama més valentia política per dur a terme la reforma de les pensions en aquesta legislatura. Considera que no abordar aquesta qüestió al llarg dels pròxims quatre anys seria un fracàs.

Marc Galabert ha repetit el crit d'alerta dels seus predecessors, s'han de prendre mesures urgents per mantenir la viabilitat de les pensions. Considera que hi ha poc marge per implementar-les i les conseqüències de no dur-les a temps serien desastroses.

"Serà un fracàs. Però, sobretot, serà un fracàs pel conjunt de la ciutadania andorrana en la qual la realitat avui ja ens diu que aquest sistema no és sostenible a llarg termini. Al final penso que en aquest tema el risc més gran és no assumir cap risc".

Marc Galabert, president de la CASS

Entre elles hi hauria la pujada de les cotitzacions o augmentar l'edat de jubilació: "I algunes d'elles són molt pràctiques, efectivament. I si em permet: molt impopulars. I aquí jo penso que hauríem de tenir valentia política. Tots plegats. Aquestes mesures seran, en alguns casos, poc vendibles. N'estic convençut".

També ha reconegut que tot i que es facin aquests canvis seran necessaris d'altres molt més endavant.

Informa: Ariadna Guiu Vila - Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.