El nombre d'establiments va créixer un 0,8% durant el primer trimestre del 2020

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El primer trimestre del 2020 es va tancar amb més de 9.600 establiments, xifra que representa un increment d'un 0,8% respecte els tres mesos anteriors. Destaca l'increment en les activitats immobiliàries i el sector financer.

A finals de març hi havia 9.639 establiments inscrits al Registre de Comerç i Indústria, xifra que representa un lleuger augment, de 78 negocis, respecte els darrers tres mesos del 2019.

Des del 2012 hi ha una tendència a l'alça en aquest àmbit, tot i que previsiblement les xifres d'aquests mesos no seran tan positives ja que la crisi sanitària provocarà una davallada de l'activitat econòmica.

L'augment dels primers tres mesos de l'any s'explica pel balanç positiu que durant aquest període ha presentat la creació neta d'establiments, identificada com la diferència entre altes i baixes, en inscriure's 195 nous establiments i haver-hi 117 baixes.

Els sectors que més han contribuït a aquesta pujada han estat les activitats immobiliàries i de lloguer, el sistema financer i el comerç i reparació de vehicles de motor, entre altres.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.