Només s'adjudiquen dos dels quinze pisos socials del Pas

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els pisos de lloguer a preu assequible que va posar el Govern al Pas no han funcionat. Així ho ha reconegut la ministra d'Habitatge, Conxita Marsol. que ha explicat que, dels 15 que oferia, només n'ha adjudicat dos. Un per a una família monoparental, formada per una mare i una filla, i l'altre per a una persona sola, que ha decidit optar-hi. Això fa que la resta, la majoria, tornin a mans del Comú d'Encamp, que els llogarà als temporers de pistes. La ministra hi ha volgut treure ferro i ha posat en valor la vila. 

La ministra ha explicat que, dels 15 que oferia, només n'ha adjudicat dos. Un per a una família monoparental, formada per una mare i una filla, i l'altre per a una persona sola, que ha decidit optar-hi. Això fa que la resta, la majoria, tornin a mans del Comú d'Encamp, que els llogarà als temporers de pistes. La ministra hi ha volgut treure ferro i ha posat en valor la vila. 

"La majoria de famílies que estan en contractes que estan prorogats fins l'any 27. Això fa que estiguin tranquils i potser esperen altres ofertes de pisos a d'altres parròquies. Per altra banda, això fa pensar que les persones que viuen i treballen al Pas de la Casa tenen força resolt el problema de l'habitatge."

Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge

En aquest sentit, el Govern preveu d’aquí a final de legislatura tenir 427 pisos a preu assequible llestos. Concretament, el 2025 es posaran 68 pisos a preu assequible al mercat. Els pròxims habitatges d'aquest tipus que sortiran al parc públic seran els de l'avinguda Verge de Canòlich, propietat de l'executiu, ubicats a Sant Julià.

La ministra Marsol també ha parlat del registre per a poder entrar als pisos a preu assequible. Ha explicat que, des del març, s'hi han interessat 354 persones i que només 73 han estat acceptades. Això vol dir que tan sols el 15% dels inscrits podran optar als pisos que el Govern posi al mercat. 

La resta han estat rebutjats, sobretot, per tres motius. El primer, que la família destina menys del 30% del seu sou al lloguer. Segon, que cobren menys del salari mínim. I tercer, que no compleixen els 5 anys de residència que s'exigeix per accedir-hi. Sobre els que cobren menys del salari mínim, n'ha parlat la ministra. 

"No estem parlant de pisos de protecció pública. És important saber que les persones que tenen una necessitat de prestacions econòmiques segueixen un altra camí. Aquí estem parlant de pisos a preu assequible i el reglament determina que les persones que s'hi poden presentar han de tenir un mínim d'ingressos i un màxim."

Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge

"Amb els que tenim ara i els qui s'hi poden anar afegint a final d'any estarem entre uns 70 i 80 favorables, per tant anem una mica en línia dels pisos que hi haurà disponibles."

Marta Alberch, directora Institut Nacional d'Habitatge

Informa: Redacció

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.