La normativa del sistema financer andorrà s'adaptarà a l'europea

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern ha aprovat el projecte de llei sobre organització i funcionament de les entitats del sistema financer, que transposa normativa europea a l'andorrana. A Concòrdia li ha preocupat el retard per dur a terme aquest procés, sobretot, per quan toqui adoptar les directives en l'acord d'associació.

El president del grup parlamentari, Cerni Escalé, s'ha mostrat preocupat per la futura transposició de les més de 1.000 directives que comportaria l'acord d'associació amb la UE, així com els més de 4.000 reglaments que també s'haurien d'incorporar a l'ordenament intern del Principat ja que, en el cas concret d'aquest projecte de llei, ja hi ha hagut dificultats per trasposar només una directiva.

El conseller general del grup parlamentari Demòcrata, David Montané, ha assegurat que, en cas de fer-se efectiu l'acord d'associació, hi hauria un mecanisme automàtic i sistemàtic de trasposició de les directives. Això encara s'ha de treballar i però pot ser una via a explorar, ha indicat.

Murals romànics de Sant Esteve

D'altra banda, el Consell General ha aprovat el crèdit extraordinari de 2,87 milions d’euros per adquirir la compra de dues pintures murals de l’església de Sant Esteve.

Es preveu que puguin arribar a Andorra abans del mes de juliol i s’instal·laran a l’Espai Columba. La ministra de Cultura ha explicat que es mantenen contactes amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya per a la cessió d’algunes obres romàniques per fer exposicions temporals, tot i que s’ha destacat que caldria un museu nacional per fer-ho possible.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.