Nou audiovisual al santuari vell de Meritxell

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest diumenge farà 50 anys de la col·locació de la primera pedra del nou santuari de Meritxell, després que es cremés l’església de Santa Maria de Meritxell. Avui dia és un espai de memòria on ja es pot veure el nou audiovisual que activa el mateix visitant a través d’un polsador.

En el vídeo es posa en relleu la imatge de la patrona, el camí i la casa de la marededeu, que recordem es va cremar el 1972. Quatre anys més tard es va inaugurar el nou espai projectat per Ricard Bofill.

La ministra de Cultura, Mònica Bonell, ha remarcat que l’incendi va fer prendre consciència de la necessitat de preservar el patrimoni. També ha apuntat que l’audiovisual serà dinàmic. "El senyor cònsol (de Canillo) ens deia que podríem posar més imatges sobre la construcció del nou santuari, de com era el campanar, de coure daurat que amb el pas del temps ha quedat més fosc. 

Mossèn Ramon ha destacat la tradició que s’ha mantingut de complir amb Meritxell i com l’antic santuari continua sent visita obligada per a molts andorrans. De fet, hi ha qui "em demana de fer alguna cerimònia religiosa, per ells Meritxell encara és aquesta capella".

Informa: Rosa Alberch

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.