El nou Pla de Seguretat Viària estarà enllestit al març i pretén reduir a 0 els 2,5 morts actuals per any a les carreteres

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Al març el Departament de Mobilitat tindrà enllestit el Pla Nacional de Seguretat Viària; una eina recomanada per l'OMS, dins la campanya de l'organisme internacional que pretén arribar al 2030 amb 0 morts a les carreteres. A Andorra es produeixen a l'any una mitjana de 2,5 defuncions.

Cinquanta milions de persones han mort en un accident de trànsit, des que va acabar la 2a Guerra Mundial; la mateixa quantitat de difunts que va provocar el conflicte armat.

Per lluitar contra aquesta xacra, Andorra, que té una mitjana de 2,5 morts de trànsit a l'any, finalitzarà el Pla de Seguretat Viària perquè al març l'aprovi l'executiu.

Bonell ha pogut veure els punts en comú que el pla de seguretat andorrà té amb l'espanyol, durant una reunió aquesta setmana amb els responsables de la Dirección General de Trànsito, la DGT. Amb la fi de la pandèmia, també al Principat s'ha començat a manifestar la combinació de conducció sorollosa més nit.

A més de la reunió amb la DGT, la direcció de Mobilitat va assistir a la fira tecnològica de seguretat SICUR. Destaquen novetats com càmeres capaces de detectar incendis.

El director de Mobilitat reconeix que la tecnologia de suport s'ha d'anar renovant també aquí, amb els darrers avenços en visors, objectius i càmeres de 360°, fent més nítida la vigilància del trànsit.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Desirée Sala/Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.