Nou xat de suport emocional 24 hores per a joves 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Ministeri de Salut ha posat en funcionament un xat de suport emocional que funcionarà les 24 hores del dia. La idea és que atengui, sobretot, joves, que puguin tenir algun problema de salut mental o que estiguin a les portes d'una addicció. L'objectiu és clar: ajudar i conscienciar. 

"Obre'm i parlem" és el missatge que es trobarà en accedir al xat. Amb un missatge clar i adequat als joves, funcionarà per WhatsApp cada dia durant tot l'any i serà atès per personal especialitzat de la fundació Ajuda i Esperança format per a atendre específicament els usuaris d'Andorra.

"Igual que vàrem fer amb la línia del suïcidi, hem preparat tot l'argumentari i els recursos de què disposa Andorra, de forma que quan algun parli des d'Andorra la resposta estigui adaptada a les necessitats i recursos d'Andorra."

Helena Mas, ministra de Salut

És una més de les iniciatives encaminades a atendre els problemes emocionals dels joves. Segons l'OMS, 1 de cada 7 adolescents entre 10 i 19 anys pateix algun trastorn mental. El 2023 es va registrar un augment del 7,9% en les consultes de salut mental i un 5,8% a la unitat d'addiccions.

Hi ha diversos motius, però un és que progressivament els joves trenquen amb l'estigma que envolta la salut mental.

"A partir dels 50 o 60 anys, que potser la salut mental encara és tabú o té un estigma, per als joves la salut és un tema que es parla més i hem tingut també el suport que moltes sèries han parlat molt de salut mental, del suïcidi. Això fa que hi hagi una vivència mental molt diferent entre els diferents col·lectius."

Helena Mas, ministra de Salut

Tot indica que la xifra augmentarà. Fins al mes d'agost, 937 menors van acudir a consultes externes i 35 van ser atesos a la unitat de conductes addictives.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.