Nova fórmula per a la concessió Pas de la Casa-Grau Roig que permetrà al comú conservar les accions de Saetde

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La nova concessió de Pas de la Casa-Grau Roig no es farà per concurs públic. El comú d'Encamp ha trobat una altra fórmula que, de retruc, li evitarà vendre's les accions de SAETDE. Es farà a través d'un procediment regit pel codi de l'administració. 

Segons hem pogut saber, el comú d'Encamp publicarà demà al BOPA el projecte que SAETDE vol per a la nova concessió de Pas de la Casa-Grau Roig. A partir d'aquí s'obre un termini de dos mesos perquè s'hi presentin altres empreses. Aquesta és la fórmula que ha trobat el comú d'Encamp per no haver de treure la concessió a concurs. Una opció que fins ara era l'única que es plantejava. Fonts consultades indiquen que després d'analitzar casos similars s'haurien adonat que l'ocupació privada de terrenys de domini públic no es regeix per la llei de contractació pública, que és la que obliga a fer un concurs, sinó pel codi de l'administració. La nova fórmula manté a més els principis bàsics de concurrència, publicitattransparència exposant el projecte de l'empresa interessada i obrint la porta que hi optin altres. 

Tot plegat permetrà que el comú es mantingui com a accionista de SAETDE, situació inviable en cas de fer concurs. Cal tenir en compte, a més, que qualsevol altra empresa que opti a presentar-se haurà de preveure 100 milions d'euros per pagar el rescat dels 17 anys de concessió que encara queden a SAETDE

Respecte al projecte de SAETDE, hem sabut que aquest preveu una concessió a 50 anys i un canvi en els terrenys explotats, deixant lliure els de la zona de Pessons però ocupant els del pic de Maià, prop de l'abocador. El que no xifra és el cànon que pagaria al comú per la ocupació dels terrenys.  

Les mateixes fonts indiquen que el comú voldria tenir resolta la nova concessió a principi de l'any vinent.

Informa: Redacció 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.