Les noves mesures per l'habitatge generen algunes discrepàncies

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els més crítics amb el projecte de llei han estat els socialdemòcrates i Andorra Endavant. A Concòrdia s'han mostrat satisfets, però pensen que s'hauria d'anar més enllà en alguns aspectes. Demòcrates donarà ple suport a la proposta. 

Des de la majoria donen ple suport a les propostes pel projecte de llei per al creixement sostenible i el dret a l'habitatge que va presentar aquest dijous Govern. El president del grup taronja, Jordi Jornada, ha recordat que són qüestions que fa dies que s'havien d'atacar.

"Fa dies que parlem d'aquests temes. Les mesures van en línia per atacar l'habitatge, l'especulació i el creixement a partir de diferents fronts."
Jordi Jordana, president del grup parlamentari demòcrata

Des de l'oposició, hi ha opinions diferenciades. Per la seva banda, Concòrdia aprova les mesures proposades, però lamenten que arriben tard. Fan èmfasi en l'apartat d'inversió estrangera, un dels causants de la crisi d'habitatge.

"Les mesures van en bona direcció. Nosaltres fa temps que defensem que s'ha de ser molt més ambiciosos regularitzant la inversió estrangera, que ha desencadenat bona part de la crisi de l'habitatge. Hem insistit molt també en la modificació del marc tributari per fer més difícil l'especulació. Són mesures que valorem positivament, però arriben tard"
Cerni Escalé, president del grup parlamentari Concòrdia

El PS considera que hi ha manca d'informació i que cal una llei específica de dret a l'habitatge.

"Ens falta molta informació i dades que puguin justificar totes aquestes mesures. D'entrada, les compartim. Totes les lleis que intenten tocar la resta de lleis, nosaltres no estem massa còmodes perquè vol dir que ens estem precipitant"
Susanna Vela, presidenta suplent del grup parlamentari PS

En aquest sentit, també es lamentava la presidenta d'Andorra Endavant, Carine Montaner, que ja ha avançat que el seu grup parlamentari demanarà més informació sobre la cessió dels pisos buits i consideren que el Govern està sent massa intervencionista.

"Des d'Andorra Endavant es demanarà un compliment d'informació pel que fa a l'expropiació temporal dels propietaris de pisos buits, pensem que és una mesura massa intervencionista que podria espantar els inversos. Pensem que el Govern havia de veure com reacciona el mercat amb la nova taxa dels pisos buits, que són 50 euros el metre quadrat."
Carine Montaner, presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant

Informa: Redacció

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.