Noves petjades d'un os a la zona del Comapedrosa

Nou rastre d'un os que ha entrat a territori andorrà en menys d'un mes. Els banders van rebre l'avís d'unes petjades sobre la neu a la zona del Comapedrosa dissabte passat i confirmen que el mamífer hauria entrat i sortit del país. 

Els banders van ser informats d'unes noves petjades d'os al seu pas per Andorra dissabte passat i van poder confirmar que hi havia marques d'entrada i de sortida que es vinculen al mateix animal a la zona del Comapedrosa. Concretament es van observar en una zona elevada i amb neu que és poc transitada.

De seguida els banders van activar el protocol i van avisar els autoritats dels estats veïns. A diferència de les marques que es van trobar a finals de maig a la zona d'Envalira, el Maià, Incles i Coma de Ransol que van requerir d'informar també els ramaders, en aquest cas no ha fet falta perquè no hi ha explotacions properes. 

Tenint en compte que el mamífer ja hauria marxat, ara mateix no es fa un seguiment exhaustiu, sinó que s'està en alerta per si s'observen nous rastres.

Informa: Laura Cugat
Imatges cedides pels Banders d'Andorra de l'os trobat al maig*

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.