Objectiu d'Afers Socials per al pressupost del 2024: un mínim de 20 milions d'euros en ajuts

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un dels objectius centrals d'Afers Socials ara mateix és fer una radiografia al detall de les necessitats que hi ha i els tipus d'ajuts que existeixen per detectar mancances. En el pressupost de l'any vinent, es vol seguir en la mateixa línia d'enguany: destinar un mínim de 20 milions d'euros a prestacions econòmiques, aproximadament la meitat del total. 

Un mínim de 20 milions d'euros en ajuts econòmics. Aquest és l'objectiu d'Afers Socials per al pressupost del 2024, que encara s'està elaborant. En paral·lel, la nova ministra s'ho està revisant tot amb lupa. 

"Potser hi ha gent que es coneix molt bé l'administració i que pot anar a demanar de seguida i d'altres que potser per motius de por o de vergonya que no ho fan i jo vull arribar a tota la gent. Tindrem aquest estudi i aquesta previsió i sempre pot fluctuar una partida així, però és veritat que és una partida que és més ampliable." 
Trini Marín, ministra d'Afers Socials i Funció pública

Tenen clar que volen posar més recursos perquè la gent gran pugui seguir com més temps millor a casa, tot fent una tasca preventiva i de control a partir de 65 anys. És per això que a les 9 places que s'obriran per augmentar la plantilla del servei d'Atenció Domiciliària, se n'hi sumaran 5 més, a banda de buscar un infermer coordinador. Es vol rebaixar la llista d'espera d'una trentena de persones. 

"A mi em preocupa que esperin 30 o 5 persones. Per a casos molt extrems i de molta necessitat a vegades també s'han contractat empreses externes, fet que ja ho preveu l'administració. I si s'ha de donar un servei urgent, de seguida el donem."
Trini Marín, ministra d'Afers Socials i Funció pública

També s'ha previst mantenir la flexibilització per accedir als ajuts a l'habitatge l'any que ve, fet que ha permès que 75 persones se sumessin a les més de 3.000 que compten amb aquest suport.

Informa: Laura Cugart
Imatges: Andreij Cristancho-Arxiu RTVA
Locució: Neus Vila

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.