Objectiu: estudiar a França

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella s'omple d'estudiants, professors i famílies amb motiu de la segona Fira d'orientació per estudiar a França. Enguany hi han participat 20 institucions educatives franceses i tres d'andorranes.

Els estudiants andorrans de tots els sistemes educatius han pogut conèixer de primera mà les diferents opcions en matèria d'ensenyament superior que França els pot oferir.

Tant els que ja tenen clar què i on voldran estudiar, com és el cas del Ion Barciela i l'Eliot Auder, alumnes del Lycée Comte de Foix. "Jo segurament aniré a França a fer una enginyeria a Tolosa perquè és el que està més a prop d'aquí", exposa Auder. Barciela opta més per fer una enginyeria mecànica.

Com els que encara es mostren indecisos. La Carla Becerra i la Yaiza Nova de l'Escola Andorrana no saben encara què volen fer. "Encara no sé què vull estudiar i això em serveix per orientar-me una mica", diu la Carla. I en la mateixa línia va la Yaiza. "No entra dins de les meves opcions, però està bé tenir la informació i no tancar portes".

En aquesta segona edició hi han participat tres institucions educatives d'Andorra i 20 universitats, escoles de formació professional i instituts de França. Ara mateix només entre un 10 i un 15% dels alumnes de l'Escola Andorrana continuen els estudis a França. 

Els responsables, com en el cas de l'Agnes Morcillo de l'INSPE Foix, celebren que els alumnes tinguin una opció "d'anar a estudiar a 2 hores a França".

La iniciativa, més enllà d'apropar l'ensenyament superior francès als estudiants andorrans, també busca potenciar i enfortir els lligams educatius entre els dos països. La fira l'organitza l'ambaixada de França amb la col·laboració del ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, la delegació de l'ensenyament francès, l'Acadèmia de Montpeller i la representació de Copríncep francès.

Informa: Karen Gacusana
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.