Odile Fernández promou l'oncologia integrativa per fer front al càncer

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sovint els malalts de càncer fan algun tipus de teràpia complementària per pal·liar dolors o malestar del tractament i per alliberar tensions psicològiques. En la medicina hi ha un terme, l'oncologia integrativa, que ja s'aplica als Estats Units i fa poc ha arribat a Europa. Es tracta que el malalt pugui rebre un tractament a mida que combini la medecina tradicional amb els beneficis del ioga, el reiki o altres teràpies complementàries.

Fa cinc anys que Odile Fernández va patir un càncer d´ovaris amb metàstasi, del qual se´n va sortir. Ella és una gran promotora de l´oncologia integrativa, que integra teràpies complementàries, alimentació i exercici a la medicina convencional. Els Estats Units van ser els primers a aplicar-la. A Alemanya, per exemple, està integrat en el sistema sanitari nacional. Així ho ha explicat la conferenciant: "S’està treballant per protocol•litzar l’oncologia integrativa"

De la mateixa manera la part emocional és un gran pilar. Segons la Societat espanyola d´oncologia mèdica, el 30% dels pacients amb càncer pateix angoixa o depressió i només un 20% rep la recomanació d´anar a un especialista per tractar-la: "Si et trobes millor, tindràs una millor actitud davant la malaltia i probablement les teves possibilitats de sobreviure seran més altes que si estàs amb molts efectes secundaris i deprimit." explica Fernández.

Després de l´èxit que va tenir al mes d´abril Odile Fernández ha tornat a Andorra per oferir una altra conferència i a presentar el seu nou llibre "Guía pràctica de alimentación y vida anticàncer".

Informa: Rosa Alberch Imatge: R.Querol / M. Bellosta

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.