L'OMS alerta dels contagis per la verola del mico

L'Organització Mundial de la Salut ha declarat l'emergència sanitària mundial per la verola del mico, per la forta incidència de casos a l'Àfrica. 

Des de principi d'any hi ha hagut més de 15.000 contagis i 461 morts en 18 països. El virus es transmet de persona a persona i a partir del cinquè dia de contagi, el malalt presenta erupcions a la pell, inflamació dels nodes limfàtics i febre.

Majoritàriament és una zoonosi, és a dir, es transmet d'animals a humans. Entre persones es transmet de manera poc efectiva. 

Les autoritats havien alertat que necessitaven més de 10 milions de dosis de la vacuna per fer front a la situació, una xifra que queda molt lluny de les 200.000 que tenien disponibles. De moment, la Comissió Europea ha anunciat que proporcionarà a l'Àfrica més de 215.000 dosis.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.