L'OMS publica 10 recomanacions per prevenir el contagi del coronavirus i gestionar la situació d'alerta

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El SAAS ha activat novament la fase d'aïllament per un possible cas de coronavirus. Es tracta del quart i és el d'una dona resident de 39 anys provinent de Milà. L'OMS ha elevat l'impacte de la malaltia a un nivell molt alt i global.

La dona s'ha desplaçat a Urgències on s'ha activat la primera fase per aïllar-la fins a tenir les analítiques en les properes hores. Els tres casos anteriors en els quals hi ha hagut aïllament per sospita de coronavirus han estat descartats. Per tant, a hores d'ara només una persona es troba pendent de resultats.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, el risc d'impacte de la malaltia és molt alt i a nivell global. L'organització ha publicat a les xarxes 10 recomanacions amb mesures higièniques de prevenció i consells per gestionar la situació. Algunes consisteixen a rentar-se bé les mans i desinfectar les superfícies, com ara les de la cuina, de forma regular. Si es té febre o tos, s'aconsella no viatjar i si durant un vol es comença a tenir malestar, s'ha d'avisar la tripulació a l'acte i en arribar al destí, acudir a l'hospital.

L'OMS també recomana assegurar-se que la informació prové de fonts fiables. Aquest divendres al programa "La Rotonda" les metgesses Mireia Garcia i Odile Sarroca també han donat consells, un dels quals relacionat amb la neteja. "No cal un producte especial, una vegada has netejat la vida és d'un minut. I si et rentes les mans, igual", assegura Sarroca.

Les especialistes han informat que si es té qualsevol dubte o es pateixen símptomes gripals, s'ha de trucar al telèfon d'emergència 116. 

 

Torna a veure l'entrevista de La Rotonda a les doctores Garcia i Sarroca, quan vulguis i des d'on vulguis:

Informa: Anna Pifarré-Laura Cugat
Locució: Jordi Domingo

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.