L'oposició demana responsabilitats polítiques en l'afer CASS
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Concòrdia i PS qüestionen que no s'hagi fet res abans i asseguren que, si cal, demanaran responsabilitats polítiques. Pere Baró confia en la tasca d'Escoriza i Galabert. Demòcrates i Ciutadans Compromesos també valoren la transparència i la claredat de la informació, tot i que coincideixen que es tracta d'un primer pas, a l'espera de la documentació demanada. Per la seva banda, Andorra Endavant creu que la decisió ha d'estar en mans de la fiscalia.
El president del grup parlamentari Concòrdia, Cerni Escalé, creu que tenen la responsabilitat d'examinar la qüestió fins al final.
"Com és que des del 2021 se sap que s'està pagant de més i no s'ha fet res per respondre a aquesta situació. Penso que hem de parlar de l'operativa interna de la CASS i de si hi ha hagut responsabilitats administratives i les possibles responsabilitats polítiques que puguin derivar d'aquesta situació".
Cerni Escalé, president del grup parlamentari Concòrdia.
Per la seva banda, el PS insisteix que Trini Marín estava al corrent de la situació, però que en cap moment hi va fer res.
"S’ha portat al Consell d’Administració el 2023 quan abans ja hi havia indicis que alguna cosa no funcionava. Una mica esperpèntic el que hi ha i el que passava. Poca culpa tenen els que acaben d’arribar (Josep Escoriza i Marc Galabert). Confiem en la tasca que puguin fer".
Pere Baró, president del PS.
A més, el president del grup parlamentari Demòcrata, Jordi Jordana, considera que s'haurà d'analitzar la manca de control intern de la CASS.
"Valoració positiva en el sentit que les explicacions que han donat han estat transparents i s’ha donat una informació precisa del que hi ha. És un primer pas".
Jordi Jordana, president del grup parlamentari Demòcrata.
Per a Ciutadans Compromesos, les explicacions d'Escoriza i Galabert han estat clares.
"La fase més important és la que vindrà. Encara ens falta la documentació demanada, a partir d'això haurem de veure si haurem de demanar un complement o no".
Manel Linares, president suplent del grup parlamentari Ciutadans Compromesos.
Amb tot, Andorra Endavant demana a partir d'ara rigor i claredat en els procediments.
"Esperem la reacció de la fiscalia. Si portarà el cas a la batllia, si demanaran responsabilitats o no… Ha de ser la fiscalia qui ha de decidir".
Carine Montaner, presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant.
Visions oposades en matèria d'habitatge
Andorra Endavant també ha parlat del pla de xoc de l'habitatge del Govern. Ha amenaçat d'anar al Constitucional si s'aprova tal com està. Abans de fer-ho, però necessita que entri a tràmit parlamentari, que s'aprovi i que algun altre grup li doni suport.
"Per les mesures de l'habitatge, Andorra Endavant es planteja, si no hi ha un canvi de rumb de Govern, d'anar al Tribunal Constitucional. Necessitem sis signatures de consellers i en tenim tres. Hi ha una vulneració del dret a la propietat i, per tant, votarem que no a la llei".
Carine Montaner, presidenta Andorra Endavant.
Andorra Endavant necessita la firma de tres consellers més per portar la llei al Constitucional.
Informa: Karen Gacusana - Caterina Vidal
Imatges: Ricard Tenza