L'oposició lamenta que no sigui Espot qui comparegui per Grifols

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La comissió legislativa d'Economia ha acceptat amb certa resignació la compareixença de les ministres per l'afer de Grifols. L'oposició parlamentària considera, en gran part, que el projecte estava destinat a no funcionar.

Les ministres d'Economia i Salut, Conxita Marsol i Helena Mas, seran les que compareguin davant la comissió legislativa d'Economia per parlar del tema de Grifols. L'oposició parlamentària continua considerant que hauria de ser el cap de Govern qui doni les explicacions pertinents.

"El senyor cap de Govern s'amaga darrera de les ministres, no sabem per què. Qui realment negociava, qui va estar a les últimes reunions, va ser el senyor Espot". 

Pere Baró, conseller general del PS

"Lamentem que el cap de Govern no vingui a donar explicacions perquè és ell qui va signar el pacte de socis amb Grifols. Com a cap de files, líder de la seva formació, hauria de venir ell acompanyat de les dues ministres". 

Carine Montaner, presidenta del grup parlamentari d'Andorra Endavant

"Inicialment, nosaltres hem apostat per la compareixença del cap de Govern perquè entenem que és un projecte que va pilotar ell des de l'executiu. Un executiu on, recordem, no hi era la ministra Marsol i on la ministra Mas tenia el càrrec de secretària d'estat". 

Pol Bartolomé, conseller general de Concòrdia

Des d'Andorra Endavant asseguren que van avisar que no funcionaria el projecte perquè "era una empresa endeutada" i que el pacte de socis "era inacceptable".

A Concòrdia creuen que és un exemple del "fracàs de l'estratègia del Govern per atreure la inversió estrangera de qualitat". 

Pel Partit Socialdemòcrata, el país té mancances per poder acollir aquesta mena de projectes. Susanna Vela, presidenta suplent del grup parlamentari, recorda que "no hi ha un pla de recerca general, ni tampoc existeix un en biomedicina o biotecnologia".

Informa: Pilar Candel

Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.