L'oposició lamenta que la reforma sanitària arribi tard
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Liberals, PS i SDP consideren que la reforma sanitària anunciada dimecres per l'executiu amb la implantació del metge referent arriba tard. Recorden que entra a tràmit parlamentari quan el Consell té un seguit de lleis importants encara per aprovar. Sobre la cotització dels autònoms tots coincideixen a dir que era necessària però estan a l'espera d'analitzar el text per fer valoracions per aprofundides.
Per als grups de l'oposició la tan esperada reforma sanitària arriba molt tard i amb una feina ingent al Consell a uns mesos de la finalització de la legislatura.
El president del grup liberal, Jordi Gallardo, diu que cal una fiscalització sobre la despesa sanitària, però que caldrà esperar a la seva implementació per saber si la via integrada triada per DA és la correcta en totes les vessants. Es mostra preocupat "per la figura del tercer pagador perquè hi ha un cert descontrol al voltant d'aquesta figura".
La consellera del PS al grup mixt, Rosa Gili, diu que la implantació del metge referent està molt bé, però que perquè sigui completa cal modificar al Consell la llei de la CASS. Lamenta a més que no s'hagi posat en marxa la cartera de serveis i el "descontrol en la despesa sanitària".
El conseller d'SDP al grup mixt, Víctor Naudi, per la seva banda diu que aquesta reforma presentada és puntual i que no és completa i que el que farà és saturar les consultes dels metges. Diu que el que cal és una reforma global i decidida de l'estructura del SAAS perquè "no em consta que s'hagi arreglat el problema amb els sobrecostos que es generen".
Finalment el conseller del grup demòcrata, Carles Jordana, creu que una de les prioritats del proper govern és continuar la reforma sanitària que han iniciat.
Pel que fa a la reforma per a les cotitzacions dels autònoms Liberals, PS i SDP asseguren que era necessària, però esperen tenir la documentació per valorar el text.
Informa: A.Pifarré/P.Moliné
Imatge: Kevin Ribeiro